+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » Suomalaisia makuelämyksiä tarjolla Veliki Novgorodissa

Suomalaisia makuelämyksiä tarjolla Veliki Novgorodissa

10.11.2017, klo 11:03

Seinäjoen kaupungin johto vierailee ystävyyskaupunki Veliki Novgorodissa kansainvälisen gourmet-ruokafestivaalin yhteydessä. Kyseessä on ensimmäinen virallinen vierailu kaupunkiin.

Vierailuryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja elinvoimajohtaja Erkki Välimäki. Delegaatiossa on mukana Atrian kokki Jussi Reinikka, joka osallistuu näytösluonteisesti kansainvälisille gourmet-festivaaleille tarjoamalla täkäläisiä makuelämyksiä yleisölle.

International Gourmet Festival Veliky Novgorod 2017 järjestetään nyt kuudetta kertaa ja se houkuttelee keittiömestareita ja kokkeja kymmenistä maista. Virallinen vierailuohjelma sisältää myös yhteistyöneuvotteluja kaupungin johdon ja edustajien kanssa sekä tutustumiskäyntejä mm. kouluihin ja matkailuinfoon.

Ystävyyskaupunkisopimus allekirjoitettiin kesällä 2016. Kansalais- ja kulttuuritoimijoiden välinen ystävyys kaupunkien välillä on jo pitkään ollut tiivistä. Seinäjoen Suomi-Venäjä-seura toi v. 2016 Novgorodin filharmonikkojen viihdeorkesterin esiintymään Seinäjoelle yhdessä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa ja elokuussa 2017 seura vei esiintymismatkalle Veliki Novgorodiin kaupunginorkesterin lisäksi tangosolisteja ja turistejakin. Musiikkivierailuja kaavaillaan myös vuodelle 2018. Niin ikään Seinäjoen lukio on käynnistänyt yhteistyön sikäläisen lukion kanssa ja ensimmäinen oppilasvaihto toteutuu alkuvuonna 2018.

Seinäjoella 10.11.2017

Kuvassa Atrian kokki Jussi Reinikka ensimmäisen festivaalipäivän tunnelmissaLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja