+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » Allegro-juna Seinäjoen ja Pietarin yhteistyötä vauhdittamaan?

Allegro-juna Seinäjoen ja Pietarin yhteistyötä vauhdittamaan?

13.11.2017, klo 10:41

Seinäjoen kaupungin ja sen Venäjän yhteistyökaupungin Velikij Novgorodin edustajat tapasivat Novgorodissa

Pietarin ja Novgorodin alueiden suuret markkina-alueet ovat lähellä Seinäjokea ja Etelä-Pohjanmaata. Sekä viennille että tuonnille on uusia mahdollisuuksia. Kaupan ja matkailun edistämiseksi tarvitaan vielä nopeampia junayhteyksiä.

- Me tarvitsemme Suomen ja Venäjän välille myös pääradan pohjoisen suunnan Allegro-junan. Myös Seinäjoelta tulisi olla mahdollisuus matkustaa suoraan Pietariin, toteaa Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Novgorodin ja Seinäjoen välille viritellään laajenevaa koulutusyhteistyötä. Jo ensi vuonna on tulossa lukion opettaja- ja oppilasryhmä Novgorodista Seinäjoelle. Vuonna 2010 alkaneen korkeakouluyhteistyön lisäksi mahdollisuuksia on kaikilla kouluasteilla.

- Olin myönteisesti yllättynyt Novgorodin suurista panostuksista koulutukseen. Heillä on myös halukkuutta yhteistyön syventämiseen kanssamme koska he haluavat hyödyntää suomalaisen koulujärjestelmän maailmankuulua osaamista, kertoo rehtori ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

Seinäjoen kaupungin edustajat tutustuivat vierailun aikaiseen kansainväliseen Gastronomia-festivaaliin. Suomea edusti Atrian kokki Jussi Reinikka.

Velikij Novgorod sijaitsee 180 kilometriä Pietarista Moskovan suuntaan. Novgorodin maakunnan alueella asuu yli 600 000 asukasta ja yksistään kasvavan Novgorodin kaupungin alueella 220 000. Vierailun aikana Seinäjoen kaupungin edustajat tapasivat myös Novgorodin kaupunginjohtajan Yuri Bobrishevin sekä muuta kaupungin johtoa.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Hyvä! Kansainvälisyyttä pitää edesauttaa muuallakin kuin Helsingissä vaikka siellä kaikkea muun maan kehittämistä vastustetaankin.

Iivari 13.11.2017, klo 13:43
1