+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » Terveyspalvelukeskus ylipaineistetaan sisäilmaongelmien vuoksi

Terveyspalvelukeskus ylipaineistetaan sisäilmaongelmien vuoksi

13.11.2017, klo 13:45

Seinäjoen kaupunki ylipaineistaa Huhtalantie 10:ssa sijaitsevan terveyspalvelukeskuksen sisäilmaongelmien vuoksi.

Ylipaineistuksella estetään rakenteiden mahdollisten epäpuhtauksien siirtyminen sisäilmaan. Tilat on ylipaineistettu parin viikon sisällä.

Aluehallintovirasto teki tiloihin työsuojelutarkastuksen syyskuussa. Henkilökunnalle järjestettiin tiedotustilaisuus rakennuksen tilanteesta, suunnitelluista toimenpiteistä ja niiden aikataulutuksesta 6. marraskuuta. Tilaisuudessa oli aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki on asettanut työryhmän, joka valmistelee Huhtalantie 10:ssa sijaitsevien toimintojen siirtämistä muualle. Ryhmään kuuluvat henkilöstöjohtaja-sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Ranta (pj.), johtava ylilääkäri Tiina Perä, kaavoitusjohtaja Martti Norja, kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi ja kaupungingeodeetti Taru-Maaria Herttua-Suokko.

Huhtalantie 10:n terveyspalvelukeskuksessa sijaitsevat mm. äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola, osa lastenneuvoloista, diabeteshoitajat, jalkahoitaja ja hoitotarvikejakelu, psykologit, puheterapeutit, toimintaterapia, depressiohoitajat, psykiatrisia sairaanhoitajia, aikuisneuvola ja työttömien terveydenhoito sekä kotisairaalan toimisto ja kaupunginsairaalan jatkohoito-osasto H3.

Ongelmat jatkuivat korjauksista huolimatta

Kuntoselvityksen perusteella rakenteita ja talotekniikkajärjestelmiä korjattiin ja uusittiin vaiheittain 2013-2015. Muuton jälkeen henkilökunta oli tyytymätön sisäilman laatuun osassa rakennusta. Ilmasta ja rakenteista otettiin näytteitä ja ilmanvaihdon toimintaa parannettiin.

Ulkopuolisen rakennusterveysasiantuntijan tutkimuksissa löytyi kosteusvaurio A-osan lattiarakenteesta. Vaurio kuivattiin ja rakenne alipaineistettiin rakennuksen alla olevan kellarikanaalin kautta ulos siten, etteivät alapohjan mahdolliset epäpuhtaudet pääsisi kulkeutumaan sisäilmaan. Rakennusterveysasiantuntijan raportti toimenpidesuosituksineen valmistui alkuvuodesta 2017. Kevään ja kesän aikana tehtiin tiiveyskorjauksia ja ilmanvaihdon parannuksia.

Kesällä kiinnitettiin huomiota ulkoilman lämpötilavaihtelujen aiheuttamaan hajuhaittaan rakennuksen keskikäytävällä. Kattorakenteen tutkimuksissa havaittiin yläpohjassa riskirakenne, jossa vanhoja rakennekerroksia oli jätetty aiemmissa korjauksissa uusien eristekerrosten alle.

Yläpohja alipaineistettiin, etteivät mahdolliset epäpuhtaudet kulkeutuisi sisäilmaan. Yläpohjan materiaalinäytteestä paljastui mahdollinen viite kosteusvauriosta: rakenteessa oli alle viitearvojen jäävä vähäinen määrä mikrobikasvustoa, mutta sen lajisto viittasi kosteusvaurioon.

Lisätiedot:

kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi, p. 040 5853917
johtava ylilääkäri Tiina Perä, p. 040 7536487


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja