+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » Yritysyhteistyö vahvistuu Kiinaan

Yritysyhteistyö vahvistuu Kiinaan

22.11.2017, klo 15:15

Yritysdelegaatio tutustui logistiikkakeskukseen, jota rakennetaan Chongqinin kaupunkiin.


Seinäjoen alueen yritysdelegaatio on vienninedistämismatkalla kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen johdolla Kiinassa 19.-23. marraskuuta.
Matkalle osallistuu elintarvike- ja terveysteknologian yrityksiä Seinäjoelta ja naapurikaupungeista sekä Into Seinäjoen edustajia.

Matkan ensimmäinen vierailukohde on Jiangjinin kaupunki Chongqinissa. Seinäjoki solmi Jiangjnin kanssa ystävyyskaupunkisopimuksen viime kesänä.

Jiangjin kuuluu Chongqinin kaupunkiin, joka on tällä hetkellä Kiinan nopeimmin kasvavia alueita. Chongqiniin on rakenteilla uusi logistiikkakeskus. Vuonna 2018 valmistuva traffic hub on valmistuessaan Aasian suurin rautatieterminaali, joka mahdollistaa nopean yhteyden Eurooppaan ja Suomeen. Seinäjokea ja Jiangjnia yhdistää rautatien lisäksi suora lentoyhteys Helsingistä.

Rautatieyhteys Kiinaan säästää matka-aikaa merkittävästi, kun 60 vuorokauden laivamatka lyhenee 16 vuorokauteen raiteilla. Seinäjoelta mm. Atria Oyj vie tuotteita Chongqiniin, ja uusi yhteys nähdään hyvin positiivisena mahdollisuutena.

- Elintarvikkeiden kylmäkuljetukset eivät vielä kulje suoraan Suomen ja Kiinan välillä rautateitse, mutta esimerkiksi Kouvolan uusi yhteys voi lisätä tuottavuutta koko logistiikkaketjuun. Logistiikka on viennissä isossa roolissa ja rautatieyhteys tuo lisäarvoa meille ja kumppaneillemme Kiinassa, toteaa johtaja Markku Hirvijärvi Atria Oyj:stä.

Chongqinissä kaupungin ohjelmaan sisältyy lukuisia yritys- ja tehdaskäyntejä sekä työkokous kaupunginjohdon ja eteläpohjalaisten yritysten välillä. Kokous oli Seinäjoen alueen yritysten kannalta erittäin lupaava, sillä Jiangjinin kaupunki on halukas hankkimaan laadukkaita ja alkuperältään luotettavia elintarvikkeita.

- Seinäjoen esiin nostamat aiheet lasten painonhallinnasta ja koulutusviennistä kiinnostivat erityisesti. Näistä molemmista on odotettavissa konkreettista yhteistyötä, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

- Kaupunkien hyvät suhteet auttavat myös yritystoiminnassa yhteyksien avaamista. Jiangjinin delegaatio tuleekin Seinäjoelle jo ensi vuonna, toteaa valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Matka jatkuu keskiviikkona Rudongin kaupunkiin.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja