+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » Kansainvälistä asukastoimintaa Seinäjoella -hanke on käynnistynyt

Kansainvälistä asukastoimintaa Seinäjoella -hanke on käynnistynyt

15.8.2017, klo 9:53

Seinäjoen kaupunki on käynnistänyt yhdessä alueen ystävyysseurojen kanssa hankkeen, jossa innostetaan asukkaita kansainvälisyyteen ja tuodaan asukastason kansainvälisyyteen uusia mahdollisuuksia.

- Seinäjoella toimii lähes kymmenen ystävyysseuraa ja toimintaa löytyy laidasta laitaan. Seurat järjestävät esimerkiksi petanque- ja origami-iltoja ja jopa yhteisiä matkoja. Näistä ei vain monikaan asukas ole tarpeeksi tietoinen, kertoo kaupungin kansainvälisten asioiden koordinaattori Jaana Hurme.Ystävyysseurojen tarjoama tapahtumasyksy on vilkas. Elokuun lopussa Seinäjoen Suomi-Ranska-yhdistys tuo Seinäjoen seudulle leirikouluun 30 pariisilaista nuorta ystävineen ja perheineen.
- Idea lähti siitä, kun suomalais-ranskalaisia perheitä asuu melko paljonkin Pariisissa ja lasten suomen kieli on vaarassa unohtua, ellei heillä ole mahdollisuutta käydä Suomessa vuosittainkaan. Saimme tapahtumallemme Suomi 100-statuksen myös, kertoo seuran aktiivi Anna-Maija Uitto. Leirikoulu järjestetään 21–25.8. kun ranskalaisissa kouluissa on vielä kesäloma.

Seinäjoen Suomi-Venäjä seura järjestää ensi viikolla esiintymismatkan Veliki Novgorodiin, jossa esiintyy Seinäjoen kaupunginorkesterin lisäksi tangosolisteja.
- Esiintymismatka on osa Suomi100-vuotta tapahtumaa. Vaikka kyseessä on esiintymismatka, mukaan lähtee myös turisteja. Kaiken kaikkiaan matkalle osallistuu nelisenkymmentä henkilöä, kertoo seuran puheenjohtaja Mauno Rajala.

Kesätauon jälkeen jatkuu nyt myös Seinäjoen vanhimman yhdistyksen Svenska Föreningenin pitämä kielikylpy, jossa pienillä alle kouluikäisillä on mahdollisuus sukeltaa ruotsin kieleen.


- Olemme lisänneet kieliryhmiä myös koululaisille, koska lapset selkeästi ovat halunneet jatkaa kielen parissa vielä tultua kouluikäänkin. Ruotsin kieli kiinnostaa, kertoo Antti Lammi. Syyskuussa Pohjola-Norden viettää näyttävästi 70-vuotisjuhlaa. Tällöin on mahdollista ottaa osaa mölkky-pelailuun Lakeudenpuistossa ja lokakuussa Seinäjoen seudun Suomi-Puola-yhdistys tarjoaa elokuvailtoja Aallon kirjastossa. Hanke viestii seurojen tapahtumista mm. sosiaalisen median ja perinteisten tapahtumakalentereiden kautta.

Hankekoordinaattori Terhi Hunnakko innostaa kaupunkilaisia lähtemään mukaan kansainvälisiin tapahtumiin, tutustumaan erilaisiin kulttuureihin sekä tapaamaan uusia ihmisiä.


- Nyt on tilaisuus koota yhteen ihmisiä, luoda kansainvälishenkisiä tapahtumia, iltoja, yhdessäoloa jne. Mukaan voi lähteä kuka vain – yksittäinen ihminen, ryhmä, seura tai järjestö, Hunnakko kertoo.

Hanke on Seinäjoen kaupungin ja alueen kv. ystävyysseurojen toteuttama ja sen tavoitteena on tuoda asukastason kansainvälisyyteen uusia mahdollisuuksia ja innostaa asukkaita kansainvälisyyteen. Hankkeen rahoittaa Leader Liiveri ja se toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa.


Kiinnostu kansainvälisyydestä ja ota yhteyttä!


Hankekoordinaattori Terhi Hunnakko
Kansainvälistä asukastoimintaa Seinäjoella -hanke
Puh. 044 4181 081
terhi.hunnakkoseinajoki.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja