+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Elokuu » Östermyra-päivät juhlistavat 100-vuotiasta Suomea

Östermyra-päivät juhlistavat 100-vuotiasta Suomea

10.8.2017, klo 14:12

Perinteisiä koko perheen Östermyra-päiviä vietetään Törnävän museoalueella 26. ̵ 27.8. Tänä vuonna teemana on Östermyran eli Törnävän kartanon alueen vivahteikas menneisyys 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa sekä itsenäistymisen aikaan. Tapahtuma on osana Suomi 100 -juhlavuotta.

- Östermyra-päivien työpajat ovat saaneet innoitusta kartanoon kuuluneista laajoista metsistä, maaseutumaisesta elämäntavasta kotieläimineen ja asessori Törnuddin toimimisesta Ilmajoen hovioikeuden tuomarina. Myös aikuiset ovat tervetulleita tekemään pajoihin lasten ja nuorten ohella, amanuenssi-museolehtori Kirsi Hänninen vinkkaa.

Yhdessä ihmeteltävää ja käsillä askaroitavaa

- Tapahtumaviikonloppuna vietetään valtakunnallista Yhdessä -viikonloppua, josta käynnistyy lähtölaskenta itsenäisyyspäivän juhlintaan: 100 päivää sataan. Toivomme, että kaikenikäiset kokoontuisivat viettämään mukavaa viikonloppua yhdessä. Museoalueella riittää paljon nähtävää, kuultavaa ja tehtävää, Östermyra-päivien tuottaja Amanda Mäkynen kertoo.

Museon pihalla pyörivät työpajat, joissa harjoitellaan käden taitoja aikakauteen sopivilla teemoilla. Kivinavetan yläkerrassa on Östermyran koulupaja, jossa pääsee osallistumaan 1900-luvun alun oppitunnille. Teatteri-ilmaisun ohjaajat Jenna Seppelvirta ja Krista Purontaka tutustuttavat lapsia Östermyran kartanon myöhempiin vaiheisiin leikin ja teatterin keinoin Kartanon salaisuuden jäljillä -seikkailulla. Uudella päiväkävelyllä kuullaan kartanon tanskalaisista omistajista 1800-luvulla, Östermyra Brukista ja asessori Konstantin Törnuddista. Törnävän hautausmaalla järjestetään Kivien kertomukset -kierros, jossa Seinäjoen oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita kartanoalueella 1800 ̵ 1900-luvun vaihteessa eläneistä ihmisistä ja heidän haudoistaan.

Museoalueella on avoimet ovet ja yleisö pääsee tutustumaan erilaisiin näyttelyihin ja historiaa henkiviin tiloihin. Kartanossa järjestetään opastettuja kierroksia ja nähdään Jukka Vierin käsikirjoittama ja Kirsti Mäkelän ohjaama Vain kartano on pysyvää -näytelmä. Näytelmä kertoo Östermyran kartanon elämästä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.

Tapahtuma-alue on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11 ̵ 17. Ohjelma kartanonäytelmää lukuun ottamatta on kaikille avointa ja maksutonta. Tapahtuman käyntiosoite on Törnäväntie 23.

Lisätiedot:
Amanda Mäkynen p. 044 754 1618 tai amanda.makynenseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/ostermyrapaivat
ja Kirsi Hänninen p. 040 741 3910 tai kirsi.hanninenseinajoki.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja