+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Maaliskuu » Suurten rakennusten turvallisuuden arviointi

Suurten rakennusten turvallisuuden arviointi

16.3.2017, klo 10:30

Suurten rakennusten omistajien tulee teettää kantavien rakenteiden turvallisuusarvio joko 1.4.2017 tai 1.4.2019 mennessä riippuen kohteen suunnittelu- ja toteutustahojen toisistaan riippuvaisuudesta.
Laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista tuli voimaan 1.4.2015. Laissa laajarunkoisten rakennusten omistajat velvoitetaan huolehtimaan siitä, että keskeisten kantavien rakenteiden turvallisuus on arvioitu asiantuntijan toimesta. Laki koskee rakennuksia, joiden rakennuslupa on myönnetty ennen 1.4.2015
Rakennus on laajarunkoinen, kun sen kerrosala on 1 000 m² tai enemmän ja tehdasvalmisteisten kattokannattajien jänneväli on yli 18 metriä tai paikalla valmistettujen kattokannattajien jänneväli yli 15 metriä. Laki koskee myös alle 1 000 m² maneeseja samoilla jännevälivaatimuksilla.
Arvioinnista vastaavan asiantuntijan kelpoisuusvaatimukset määräytyvät vastaavan uudiskohteen suunnittelutehtävän vaativuusluokan perusteella, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tehtävä on luonteeltaan aina joko vaativa tai poikkeuksellisen vaativa. Kohteen rakennesuunnittelija ei voi toimia arvioinnin suorittajana.
Arvioinnin suorittaja antaa tekemästään arvioinnista todistuksen josta käy ilmi onko kantavissa rakenteissa havaittu vikoja tai puutteita sekä mahdolliset toimenpidesuositukset turvallisuuden parantamiseksi. Mikäli arvioija havaitsee välittömän vaaran henkilöturvallisuudelle, tulee hänen viipymättä ilmoittaa siitä rakennuksen omistajalle ja haltijalle sekä rakennusvalvonta- ja pelastusviranomaiselle.

Asiasta tarkemmin (Finlex)


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja