+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Maaliskuu » Seinäjoen tilinpäätös huomattavasti talousarviota parempi

Seinäjoen tilinpäätös huomattavasti talousarviota parempi

30.3.2017, klo 15:30

Kaupungin yleinen kehitys on jatkunut edelleen erittäin myönteisenä.

Seinäjoen kasvu ja kehitys jatkuvat vahvana. Kaupungin talous on kääntynyt selvästi parempaan.


Seinäjoen kaupungin taloudessa on saatu aikaan merkittävä käänne parempaan, ilmenee kaupungin vuoden 2016 tilinpäätöksestä.

Tilinpäätös on selkeästi vuodelle 2016 hyväksyttyä talousarviota parempi: vuosikate on 26,7 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämä on 8,5 miljoonaa euroa.

Menojen kasvu kaupungin omassa toiminnassa ja ostopalveluissa on saatu pysähtymään, ja erilaiset säästö- ja sopeuttamistoimet ovat alkaneet vaikuttaa.
- Talouden suunta on kuitenkin saatu määrätietoisella ja ahkeralla työllä käännettyä selvästi parempaan suuntaan. Samalla on pidetty huolta kaupungin tuottamien palvelujen hyvästä laadusta ja määrästä, sanoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Kaupungin investoinnit olivat edelleen korkealla tasolla. Nettoinvestointien määrä oli liikelaitokset mukaan luettuna 33,5 miljoonaa euroa. Vuosikate ei siis vielä kokonaan riittänyt investointien rahoittamiseen.

Seinäjoen velkaantuminen jatkuu. Kaupungin lainamäärä on 236,9 miljoonaa euroa, mikä on 3 817 euroa/asukas (2015: 3 662 €/asukas). Lainamäärä ylittää kuntien keskiarvon, joka on ennakkotietojen mukaan 2 930 €/asukas.
- Velkakehitystä voidaankin pitää kaupungin talouden suurimpana haasteena. Talouden tulosta on edelleen pyrittävä parantamaan, jotta kasvava kaupunki voi rahoittaa investointinsa lisävelkaa ottamatta. Tässä on tavoitetta vuodelle 2017 ja tuleville vuosille, rahoitusjohtaja Aaro Honkola toteaa.

Kaupungin kasvu jatkuu

Kaupunkikonsernin toiminta on ollut selkeää, ja konsernirakennetta ja konserniohjausta on kehitetty yhdessä tytäryhteisöjen kanssa. Kaupunkikonsernin tulos on myös kehittynyt selvästi parempaan suuntaan. Tilikauden ylijäämä on 16,2 miljoonaa euroa. Konsernin lainakanta on 483 miljoonaa euroa (7 780 €/asukas).

Kaupunki jatkoi kasvuaan. Vuoden 2016 lopussa kaupungin asukasluku oli 62 053, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 523 asukasta eli 0,8 prosenttia.

Vuosi 2016 oli monella tavalla menestyksekäs Seinäjoelle, ja kaupunki sijoittui kärkeen useissa erilaisissa vertailuissa ja mittauksissa.

Vuosi oli Seinäjoella tapahtumien superkesä. Lähes 500 000 kävijää toi kaupunkiin tutkimusten mukaan noin 25 miljoonaa euroa. Seinäjoen Asuntomessut onnistuivat erittäin hyvin. Messujen kävijämäärä oli 130 000, mitä voidaan pitää hyvänä tuloksena. Myös muut perinteiset kesätapahtumamme onnistuivat varsin hyvin.


Lisätiedot:

kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki p. 0400 763800
rahoitusjohtaja Aaro Honkola p. 040 7748400


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja