+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Helmikuu » Luottamusjohto vie Seinäjoen viestiä eteenpäin - Yhteistyötä, ei vastakkainasettelua

Luottamusjohto vie Seinäjoen viestiä eteenpäin - Yhteistyötä, ei vastakkainasettelua

21.2.2017, klo 16:13

Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto Aarne Heikkilä, Kati Ojaniemi, Markku Lehtola, Pertti Mäki-Hakola, Kimmo Heinonen ja Aki Ylinen sekä kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja kehittämisjohtaja Erkki Välimäki tapasivat tiistaina Vaasan kaupungin johtoa.

Kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajistolla on toukokuun lopussa päättyvän valtuustokauden aikana ollut satoja tapaamisia Seinäjoen kaupungin yhteistyöverkoston kanssa.

Luottamusjohto on tavannut säännöllisesti maakunnan muiden kuntien, maakuntaliiton, ELY:n ja Vaasan kaupungin johtoa. Valtuustokaudella on vahvistettu kansallisia yhteyksiä erityisesti Suomen kasvukäytävän kaupunkeihin. Myös ministeriöiden ja valtion hallinnon tapaamiset ovat usein kaupungin luottamusjohdon kalentereissa.

- Meidän pitää viedä Seinäjoen viestiä yli kaupungin rajojen. Samalla on oltava itse avoin oppimaan ja kuulemaan, myös kritiikkiä, korostaa valtuuston puheenjohtaja Kati Ojaniemi.
- Seinäjoki ei menesty yksin, vaan yhdessä maakunnan ja koko Suomen kanssa. Tapaamiset ovat aina antoisia ja opettavaisia ja uskon, että myös meillä Seinäjoella on tapaamisissa viesti, jota halutaan kuunnella.

Erityisesti kuntayhteistyöstä julkisuudesta saatava mielikuva huolestuttaa päättäjiä.

- Helposti luullaan, että kunnat riitelevät ja ovat kykenemättömiä yhteistyöhön. Julkisuus usein hakee ristiriitoja ja luo kaupunkien ja kuntien välille vastakkainasettelua. Pääosassa on kuitenkin yhteistyö ja halu sen syventämiseen, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Seinäjoella ei suljeta silmiä ongelmilta, sillä valtakunnallinen ja alueellinen kehitys kärjistää alueiden välisiä kehityseroja. Kasvu ja taantuminen vahvistavat itse itseään.

- Vaikka me Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla haluaisimme kääntää kehityskulun päinvastaiseksi, emme kykene siihen. Jo väestörakenteen muutos ikääntymisen myötä vie eriytymistä väistämättä eteenpäin, toteaa valtuuston II varapuheenjohtaja Aarne Heikkilä.
- Mutta emme ole täysin voimattomiakaan. Seinäjoki kilpailee menestyksekkäästi muiden Suomen kasvukeskusten kanssa ja siten estää palveluiden ja työpaikkojen menettämistä maakunnan rajojen ulkopuolelle, jatkaa Aarne Heikkilä.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki arvostaa luottamushenkilöiden sitoutumista ja ajankäyttöä kaupungin asioihin.

- Me virkamiehet teemme tätä päätyönä ja tehtävästä palkkaa nauttivina. Luottamushenkilöiden ajankäyttö kaupungin asioihin on todella merkittävää, eikä todellakaan missään suhteessa tehtävästä saataviin pieniin palkkioihin, painottaa Rasinmäki.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja