+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2016 » Lokakuu » Ideapark Seinäjoelle

Ideapark Seinäjoelle

17.10.2016, klo 18:31

YIT:n ja Seinäjoen kaupungin välinen yhteistyösopimus raukeaa.

Seinäjoen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, ettei YIT:lle myönnetä lisää jatkoaikaa Lakeuden Ankkuri –kauppakeskushankkeen toteuttamiseksi. Päätös tarkoittaa, että YIT:n ja Seinäjoen kaupungin välinen yhteistyösopimus raukeaa.

Tänään maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Seinäjoki hyväksyy Sukari Konserni Oy:n perustettavan yhtiön lukuun kanssa allekirjoitetun kiinteistökaupan esisopimuksen.

Tarkoituksena on rakentaa Joupin kaupunginosaan noin 70 000 kerrosneliön suuruinen Ideapark Seinäjoki -kauppakeskus. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuonna 2017. Rakentaminen kestää noin 1- 1,5 vuotta. Valtuusto päättää molemmista asioista maanantaina 24. lokakuuta.

- Sukari Konserni Oy:n kiinnostus kertoo Seinäjoen vahvasta kaupallisesta vetovoimasta ja kansallisesta painoarvosta hyvänä investointikohteena. Ideapark tuo valtakunnallista tunnettuutta ja asiakkaita laajalta alueelta, sanoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

- Seinäjoki on ylivoimaisesti Pohjanmaan paras kauppapaikka Ideaparkille. Nykyaikainen kauppakeskus on elämys- ja vapaa-ajan keskus, jossa asiakkaiden viihtyminen on etusijalla. Seinäjoella pystymme palvelemaan asiakkaita niin lähiseudulta kuin kauempaakin, toteaa Sukari Konserni Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Henttula.

- Kaupunginhallitus käsitteli asiaa ja päätyi myönteisessä hengessä ratkaisuun. Pitkien ja perusteellisten selvitysten jälkeen Ideapark Seinäjoki –hanke todettiin tässä kohtaa kaikkein parhaimmaksi Seinäjoelle, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Lisätiedot:

Sukari Konserni Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Henttula, p. 040 722 5114
kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, p. 0400 763800
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen, p. 040 757570


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

On toki hienoa, että yritykset uskovat kaupunkiin ja sen tulevaisuuteen. Toivon mukaan kaupungin tekninen osaaminen ei ole unohtumassa. Kauppapaikoista ovat kiinnostuneet niin Sukari kuin Lidl. Molemmat rakentavat navetannäköisiä halleja. Seinäjoki on toki maaseutukaupunki, mutta ei sen silti tarvitse näyttää navettakaupungilta. Rakennuslupaviranomaisen tulisi huolehtia siitä, että kaupunkiin rakennettavat rakennukset ovat edes jossain määrin edustavia. Sellainen ei ole Sukarin Ideapark kaikkine mainostauluineen Liikerantamiselta tulee edellyttää tyyliä.

Kari 19.10.2016, klo 23:38
1