+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2014 » Joulukuu » Cityhirvi tuli jäädäkseen

Cityhirvi tuli jäädäkseen

10.12.2014, klo 15:12

Samuli Alosen (1977) Cityhirvi-teosta on saanut ihastella Kalevankadulla elokuun puolesta välistä lähtien. Cityhirvi saapui kaupunkiin yhtenä Määränpää: Seinäjoki -näyttelyyn valittuna työnä. Näyttely oli osa Bothnia Biennalea ja päättyi lokakuun puolessa välissä.

Cityhirvestä tulleen positiivisen palautteen innoittamana vs. näyttelykoordinaattori Päivi Takala Seinäjoen taidehallista alkoi tarkastella eri mahdollisuuksia, miten teos saataisiin pysyvästi Seinäjoelle.

Taiteen edistämiskeskukselta avustusta taidehankintoihin

Seinäjoen taidehalli ja tekniikkakeskuksen kunnallistekniikka anoivat Taiteen edistämiskeskukselta avustusta prosenttitaiteen toteuttamiseen Seinäjoella. Avustusta myönnettiin Seinäjoen kaupungille 38 000 € taidehankintojen toteuttamiseen Pruukinrannan asuntomessualueelle ja Seinäjoen keskustaan. Avustuksella voi kattaa maksimissaan puolet teosten hankintakuluista.

Samuli Alosen Cityhirvi (2014) on ensimmäinen Taiteen edistämiskeskuksen Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -avustuksella tehty taidehankinta Seinäjoella. Avustuksen lisäksi Cityhirven rahoitukseen osallistuvat Peab, Ruukki Construction Oy SSAB Peräseinäjoki, Itikka Osuuskunta, Seinäjoen Energia Oy, Komia Liikenne / Härmän liikenne Oy, Smile-Invest Oy sekä muutama vielä avoinna oleva taho Seinäjoen kaupungin ohella.

Taiteilija Samuli Alonen tulee luovuttamaan Cityhirven Seinäjoelle viikolla 51: keskiviikkona 17.12.2014 klo 13.00 Kalevankadulla.

Taidehankinnoilla lisää viihtyvyyttä

Vuosien 2014–2016 aikana toteutetaan prosenttiperiaatteella 2-4 taidehanketta, joita koordinoi Seinäjoen kaupungin tekniikkakeskus yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelujen/taidehallin kanssa. Pruukinrannan ja keskustan taidehankkeet tehdään kutsuperiaatteella suoraan ammattitaiteilijoilta vuosina 2014–2015. Pruukinrannan taidehankkeiden yhteistyötahona toimii Seinäjoen Asuntomessut 2016 perustama taidetyöryhmä, jossa edellisten lisäksi on edustus Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseolta sekä useita taiteilijajäseniä Seinäjoen Taiteilijaseurasta ja Pohjalaisesta taiteilijaliitosta.

Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -avustuksen tavoitteena on taidehankintojen ottaminen mukaan rakennusten ja ympäristön suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa. Prosenttitaide työllistää taiteilijoita ja lisää ympäristön esteettisyyttä ja viihtyisyyttä. Laadukas taide nostaa asuinalueiden ja kiinteistöjen arvoa ja parantaa taiteen tasa-arvoista saatavuutta koko maassa.

Taike myönsi rakennetun ympäristön taidehankkeisiin 380 000 euroa
Samuli Alosen muita julkisia teoksia

Lisätietoja:

vs. näyttelykoordinaattori Päivi Takala, p. 044 470 0262


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Hyvä juttu. Lisää tällaisia.

Cityhirvi-fani 10.12.2014, klo 19:41
1